Badkamerkoor

badkamerkoor
Al jarenlang organiseert het Randstedelijk Zanginstituut het Badkamerkoor voor iedereen die ontspannen het weekend in wil gaan. Geen lidmaatschap, geen verplichting. Iedereen die zin heeft in anderhalf uur lekker zingen is van harte welkom!

Na een lange periode zonder Badkamerkoor gaan we in oktober weer opstarten, uiteraard rekening houdend met de regels zoals die door het RIVM zijn opgesteld:
– als je verkouden bent of klachten hebt kom dan niet; heb je je al aangemeld, dan kun je iemand anders uitnodigen om in jouw plaats te gaan
– om voldoende ruimte te hebben vindt het Badkamerkoor voorlopig plaats in de Westerkerk, Eerste E.J. Potgieterstraat 37 in Gouda
– de zaal in de kerk is zo ingedeeld dat iedereen op minimaal 1,5 meter afstand tot de anderen zit; op de stoelen is aangegeven waar beschikbare plaatsen zijn
– er is geen pauze, het Badkamerkoor wordt in één doorlopende sessie van anderhalf uur gedaan; dit om onveilige situaties te voorkomen
– aanmelding en betaling vooraf zijn noodzakelijk

We organiseren het Badkamerkoor 2x per maand:

 1. op de 1e óf 2e zaterdag onder leiding van Robert Vuijk
 2. elke 3zaterdag onder leiding van Maria Rosenmöller

 

 

Elke 1e óf 2e zaterdag van de maand (zie voor de exacte data de agenda) staat het Badkamerkoor onder leiding van Robert Vuijk. Robert is een ervaren pianist-dirigent met een brede repertoirekennis van gospel, licht klassiek, swing en ballads tot allerlei popliedjes. Tijdens zijn Badkamerkoor ligt het accent vooral op de zingbare Top-2000 nummers met extra aandacht voor Nederlandstalige muziek en Franse chansons.

Plezier in het zingen staat voorop!

 

Elke 3e zaterdag van de maand staat het Badkamerkoor onder leiding van zangpedagoge en dirigente Maria Rosenmöller. Met haar ga je in 2 uur tijd een afwisselend repertoire instuderen en uitvoeren. Van klassiek tot pop, van jazz tot zeemansliederen, van canon tot madrigaal, van de Beatles tot Bach.

Plezier in het zingen staat voorop!

Waar

 • Westerkerk, Eerste E.J. Potgieterstraat 37, Gouda

Wanneer

 • Elke eerste óf tweede (Robert) en derde (Maria) zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur.

Kosten

 • De kosten zijn zoals altijd € 10. In verband met de gewijzigde situatie moeten de kosten vooraf worden voldaan, betalingsgegevens staan in de antwoordmail na aanmelding.


Data  

 • 3 oktober olv Robert gaat niet door in verband met corona maatregelen
 • 17 oktober olv Maria gaat niet door
 • verdere data volgen later

 

Check de agenda, daar staan altijd de komende evenementen zoals de Badkamerkoren.


Meld je aan voor het Badkamerkoor

 • Vanwege de regels rondom het Corona-virus, zijn we uitgeweken naar een andere locatie (zie verderop) waar de stoelen op 1,5 m afstand van elkaar kunnen staan en waar we goed kunnen luchten.

  Ook werken we met verplicht vooraf aanmelden en betalen. Verder hebben we een minimum van 30 en een maximum van 40 zangers ingesteld, om het veilig en financieel haalbaar te houden.

  Door je vooraf aan te melden, weten we wie er geweest is, mocht er toch wat aan de hand zijn. Ook kunnen we je tijdig bereiken, als het Badkamerkoor onverhoopt niet door kan gaan vanwege een te laag aantal aanmeldingen. Maar dat lijkt ons zeer onwaarschijnlijk.
 • Kies hier of je met Maria of Robert wil zingen of allebei. NB 17 oktober is vol, er is nog wel plaats op 3 oktober
 • Veel badkamerkoorzangers hebben al het boek of de map aangeschaft waarmee hun favoriete dirigent werkt. Maar niet iedereen. Je kunt hier aangeven of je materiaal wilt lenen.
 • Bladmuziek kopen

  Wil je het materiaal ook aanschaffen, dan kan dat na afloop.

  De liedmap die Robert gebruikt, kost € 10,-.
  Het boek Sing & Swing Das neue Liederbuch, waar Maria mee werkt, kost € 23,50.

  NB: Graag contant en gepast betalen; er is geen mogelijkheid om te pinnen.
 • Prijs: 10,00 € Aantal:
  De workshop vindt plaats op bovenstaande zaterdagochtenden in de Westerkerk in Gouda. Adres: Eerste E.J. Potgieterstraat 37.

  Dit is een ANDER adres dan gebruikelijk, omdat we hier kunnen voldoen aan de 1,5 meter afstandsregel van de overheid.
 • 0,00 €
  Dit bedrag maak ik zo snel mogelijk over op rekeningnummer NL20 INGB 0004 9753 72 t.n.v Randstedelijk Zanginstituut te Gouda, o.v.v. 'Badkamerkoor'+ de datum van mijn keuze. Mijn aanmelding is definitief wanneer de betaling binnen is.
 • Blijk je na aanmelding toch niet te kunnen, dan kun je natuurlijk altijd iemand anders blij maken met jouw plek. Je kunt daarvoor het beste zelf een 'vervanger' zoeken.
 • Het Randstedelijk Zanginstituut verstuurt ongeveer een keer per maand een digitale nieuwsbrief. Daarin houden we iedereen op de hoogte van onze activiteiten.